Integritetspolicy (privacy policy)

 
Bildhantering
Bilder som laddas upp till OnlineID.se via chatten sparas i 24 timmar och raderas därefter automatiskt. Bilder som laddas upp via orderformuläret på OnlineID.se sparas i 4 veckor för att därefter raderas permanent. OnlineID.se lämnar aldrig vidare din bild till tredjepart.
 
Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en websida till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra t.ex. inloggningsinformation eller din kundvagn när du surfar runt på olika webplatser. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig.
 
Force Majeure
Force Majeure såsom krig, omfattande arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omfattning som part inte råder över och som förhindrar part att fullgöra sina skyldigheter och befriar part från detta. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under dessa förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om omständigheter som kan tillämpning denna bestämmelse.
 
Marknadsföring
OnlineID förbehåller sig rätten att använda slutprodukten (kundens färdiga foton) i marknadsföringssyfte som exempelvis att uppvisa dessa på sin webbsida.
 
Ändring av avtalsvillkor
Efter att kund genomfört ett köp äger Säljföretaget inte rätt att ändra villkoren för aktuellt köp om inget annat är överenskommet.
 
Klagomål
Har kund klagomål kan dessa framföras via chatten eller till info@onlineid.se
 
Tvister & lagar
Svensk rätt skall tillämpas på samtliga köp enligt dessa avtalsvillkor. Tvist om köp enligt dessa avtalsvillkor skall exklusivt prövas av svensk allmän domstol.
 
Personuppgiftsbehandling
Fotoverket Stockholm AB, org. nr. 556980-6382, behandlar personuppgifter i samband med handeln på https://www.onlineid.se och är personuppgiftsansvarigt för behandlingen. Personuppgifter behandlas för att Fotoverket Stockholm AB ska kunna tillhandahålla sina tjänster, huvudsakligen för följande ändamål (”Ändamålen”): 
 
• För att skapa och upprätthålla ditt personliga konto.
• För att ta emot och bearbeta dina beställningar och skicka dina foton till dig.
• För att hantera eventuella returer.
• För att skicka dig sms-aviseringar om leveransstatus.
• För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster.
• För att skicka marknadsföringserbjudanden som nyhetsbrev och kataloger.
• För att skicka dig enkäter som ger dig möjlighet att påverka Fotoverket Stockholm AB:s erbjudanden och tjänster.
 
De uppgifter som behandlas är de uppgifter som du anger, t.ex. när du lägger beställningar, kontaktar kundtjänst eller dylikt. De uppgifter du anger omfattar t.ex. kontaktinformation, leveransadress och beställda foton (”Personuppgifterna”). Personuppgifterna är nödvändiga för att Fotoverket Stockholm AB ska kunna uppnå Ändamålen. Viss information kan även komma att inhämtas från offentliga register eller från andra allmänt tillgängliga källor. 
Den huvudsakliga rättsliga grunden för behandlingen är att behandlingen är nödvändig för att Fotoverket Stockholm AB ska kunna fullgöra sina åtaganden gentemot sina kunder. Vissa behandlingar baseras även på Fotoverket Stockholm AB:s berättigade intresse att kunna bedriva sin verksamhet på ett effektivt och säkert sätt samt på Fotoverket Stockholm AB:s skyldighet att följa rättsliga förpliktelser. Personuppgifterna kan komma att delas med myndigheter och andra parter som Fotoverket Stockholm AB anlitar för att uppnå Ändamålen, t.ex. för leverans. Dessa aktörer kan vara baserade i länder utanför EU/EES. Om Europakommissionen inte anser att landet säkerställer en adekvat skyddsnivå kommer överföringen till den tredje parten att ha stöd i kommissionens standardavtalsklausuler för överföring av personuppgifter till ett land utanför EU/EES, se artiklarna 45–46 i förordning 2016/679 (”GDPR”). Dessa standardavtalsklausuler finns åtkomliga här: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/. Behandlingen av Personuppgifterna kommer pågå så länge det krävs för att uppfylla Ändamålen eller så länge som Fotoverket Stockholm AB är förpliktade att göra detta. Därefter raderas Personuppgifterna.
 
Om du har några frågor kring behandlingen av Personuppgifterna kan du kontakta Fotoverket Stockholm AB via info@onlineid.se. Du kan även använda denna adress om du vill utöva någon av de rättigheter du enligt GDPR har som registrerad. Vänligen notera att rättigheterna enligt GDPR inte är absoluta och att ett åberopande av en rättighet därför inte nödvändigtvis leder till en åtgärd. Dina rättigheter enligt GDPR inkluderar följande:
 
Rätt till tillgång – Enligt artikel 15 GDPR har du rätt att ta del av Personuppgifterna och att bli informerad om behandlingen. Den informationen finns i detta dokument.
• Rätt till rättelse – Enligt artikel 16 GDPR har du rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktiga personuppgifter som rör dig rättade. Med beaktande av ändamålet med behandlingen har du också rätt att komplettera ofullständiga personuppgifter.
• Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”) – Under vissa omständigheter har du med stöd av artikel 17 GDPR rätt att få Personuppgifterna raderade.
• Rätt till begränsning av användning – Under vissa omständigheter har du enligt artikel 18 GDPR rätt att begränsa behandlingen av Personuppgifterna.
• Rätt till dataportabilitet – Enligt artikel 20 GDPR har du rätt att få ut Personuppgifterna i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format. Du har också rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.
• Rätt att göra invändningar – Enligt artikel 21 GDPR har du rätt att invända mot viss behandling av Personuppgifterna, exempelvis sådan behandling som grundar sig i Fotoverket Stockholm AB:s berättigade intressen.
 
Slutligen har du också rätt att inge klagomål till Datainspektionen, som kan kontaktas via datainspektionen@datainspektionen.se eller 08-657 61 00.
 
 
Kontakta oss

Om du har frågor kring vår integritetspolicy så kan du kontakta oss.

OnlineID.se
Nymärstagränd 6

Stockholm, Märsta 195 30

Fotoveret Stockholm AB (556980-6382), Sweden
info@onlineid.se
 
Last Edited on 2018-06-07

Stängt för tillfället

I dagsläget håller vi på och omstrukturerar bolaget och byta kontor. Inga beställningar som görs nu kommer att behandlas.